Over ons

Kernteam

Een aantal mensen heeft aangegeven zich actiever voor de Buurschap. Dit kernteam is een groep van professionals die hun expertise en tijd inzetten voor de bewerkstelliging van Buurschap Berkhey. Momenteel bestaat dit team uit de volgende mensen, die zich hieronder voorstellen. 

  • Albert Meijvogel
  • Saskia de Zee
  • Stephanie Ouwehand
  • Miriam van Groen
  • Cornelis van Rijn
  • Marleen Dijkdrent
  • Arnold de Kok
  • Pieter Steenhauer
  • Nel & Leo van der Valk

Albert Meijvogel: In het dagelijks leven ontwerp en bouw ik interieurs en meubels. Meestal werk ik voor particulieren. Veelal keukens, badkamers en woonkamers. De leukste projecten vind ik ongewone objecten zoals laatst: een lounge-podium met baldakijn erboven voor in een tuin. Ik ben gediplomeerd binnenhuisarchitect en heb ook vier jaar biologie gestudeerd. In een barak wil ik een gedeelde werkplaats voor ruimtelijke vormgeving realiseren. Met een vaste groep van professionals en amateurs de werkruimte en machines gebruiken en beheren. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld buurtbewoners terecht voor eigen klussen en in cursussen of workshops. Misschien ook om gewoon toe te kijken. Ik hoop dat de gebouwen en het terrein fascinerend en zo veel mogelijk toegankelijk wordt voor publiek en tegelijk de natuur verrijkt. Buurschap Berkhey zie ik als een open mini-samenleving. Daarin zijn veel gezamenlijke en openbare voorzieningen terwijl de buitenruimte wordt gekoesterd. Ik streef naar een verbond tussen wonen, werken, cultuur en natuur. 

 

Miriam van Groen: Mijn achtergrond is in coaching en training. Na mijn studie Internationale Ontwikkeling ben ik les gaan geven aan de Hogeschool Rotterdam. Toen duidelijk werd dat ik daar na een burnout (ja, hoe cliché wil je het hebben ;-)) niet meer terug zou keren, ben ik terecht gekomen in een totaal nieuwe tak van sport. Ik heb nu de dankbare taak om mensen te begeleiden voor, tijdens en na psychedelische trips die zij willen inzetten voor hun persoonlijke ontwikkeling en verhoogde levenskwaliteit (www.guidedtripping.com).  De buurschap zie ik als een bijzondere plek die het samenkomen van mensen, ambachten, natuur en zorg kan faciliteren. Natuurlijk lijkt het me geweldig hier te kunnen wonen en een praktijk te hebben. Maar ook als dat niet in de planning zat, zou ik dit geweldige initiatief zeker steunen. Dat doe ik nu als secretaris, organisator en ‘aanzwengelaar’.

 

Stefanie Ouwehand: Als projectontwikkelaar heb ik een adviserende rol binnen het kernteam. Mijn idee voor Buurschap Berkhey? Ik zou bewoners, gebruikers en bezoekers graag verwelkomen in een passende horecagelegenheid. Een concept bedenken wat past bij de barak en haar omgeving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en samenwerken met de andere ondernemers in het buurschap, zodat dit meer commerciële concept ook aansluit op de kernwaarden van Buurschap Berkhey. Kortom een gezellige (ontmoetings)plek binnen het buurschap creëren waar iedereen zich straks welkom voelt en kan genieten van (h)eerlijke lokale producten.

 

Cornelis van Rijn: De Katwijkse Architectencombinatie, waar ik onderdeel van ben, is een innovatief plaatselijk opererend en ondernemend architectenbureau met ruime ervaring in ontwerp en uitvoering van bouwkundige projecten, projectontwikkeling en ruimtelijke processen. Met lokale interesse is de Katwijkse Architectencombinatie geïnspireerd geraakt door de visie van Buurschap Berkhey om dit unieke en prachtige overgangsgebied tussen duin en open landschap toegankelijk te houden als broedplek voor duurzame initiatieven, ten behoeve van het algemeen nut en gericht op het verantwoord gebruik van de kwetsbare en schaarse ruimte. Wij zijn vereerd dat het Buurschap Berkhey ons de mogelijkheid heeft geboden hen te ondersteunen op het gebied van de ruimtelijke procedures, projectontwikkeling en bouwkundig advies.

 

Marleen Dijkdrent: Mijn grote passie is tekenen en schilderen! Ik ben afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en in 2004 ben ik begonnen met het maken van muurschilderingen onder de naam IN-KLEUR. Inmiddels heb ik al vele muurschilderingen op mijn naam staan, zowel voor particulieren als bedrijven. Daarnaast organiseer ik ook creatieve activiteiten onder de naam Creakids Katwijk. Kinderen de ruimte geven om te experimenteren, fantaseren en ontdekken, dat is waar ik veel plezier aan beleef. Buurschap Berkhey zou een geweldige locatie zijn voor Creakids Katwijk!